2,5 miljoen tabletgebruikers erbij in 2012

In 2012 zijn tablets flink in opmars geraakt. Nieuwe tablets van Samsung, Google en Apple en natuurlijk de Surface van Microsoft. Dat is ook terug te zien in cijfers van het aantal tabletgebruikers in Nederland, dat ligt momenteel namelijk op meer dan 4 miljoen!

4,3 miljoen tabletgebruikers in Nederland

Tablets uitgestaltTablets veroveren in rap tempo de wereld. De verkopen zitten flink in de lift en steeds meer mensen maken gebruik van de handige gadgets. Momenteel maken zo’n 4,3 miljoen Nederlanders gebruik van een tablet en dat is flink wat meer dan de 1,7 miljoen gebruikers van een jaar geleden. Dit jaar zijn er dus 2,5 miljoen nieuwe tablet-gebruikers bijgekomen. Onder de gebruikers is de iPad met 60 procent het populairst, maar dat percentage zakt steeds verder terwijl Samsung juist in populariteit toeneemt.

Nieuws lezen populaire bezigheid op de tablet

4,3 miljoen gebruikers wil overigens niet zeggen dat er ook 4,3 miljoen tablets gebruikt worden. In veel huishoudens is één tablet beschikbaar waar meerdere gezinsleden gebruik van maken. Een van de populairste bezigheden op een tablet is nieuws lezen. Maar liefst 21 procent van de gebruikers leest de krant op de een tablet, wat flink meer is dan de 9 procent van vorig jaar. Al met al geen slecht jaar voor de tablet dus!

Op zoek naar een tablet? Vergelijk hier de prijzen van tablets!

Bron: Nu.nl

Reageren via Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>